Aur
prajituri
05.11.2012
15:10
1179 vizite
Comenteaza
, , , , ,
Distribuie:

Prajitura Negresa

200 g de margarina
300 g de ciocolată neagră
4 ouă
200 g de faină
250 g de zahăr tos
½ lingură de vanilie
nuci (opţional)
110 ml de lapte

Asezaţi un castron adânc cu bucăţele de ciocolată sfărâmată şi margarina în altă cratiţă umplută cu apă clocotită. Topiţi-o folosind tehnica de fierbere la bain marie. Bateţi bine cu mixerul, în alt castron, făina, laptele, vanilia şi nucile (opţional). Adăugaţi amestecul în ciocolata topită. Amestecaţi albuşurile şi zahărul până când încep să se întărească şi puneţi-le în amestecul de ciocolată. Ungeţi tava cuptorului cu ulei şi turnaţi amestecul de negresă în ea. Coaceţi în cuptor timp de 30 de minute. Lăsaţi negresa la temperatura camerei. După ce se raceşte, puneţi-o în frigider pentru o oră. Puteţi servi cu îngheţată de vanilie.

Lasă un răspuns